logo

Agenda

In verband met het plotselinge overlijden van één van de bestuursleden kan de kinderboerderijmiddag op zondag 15 mei helaas niet doorgaan.

 

Paaseieren zoeken


Op 16 april kunnen de kinderen tussen 1 en 12 jaar zich opgeven om paaseieren te zoeken. De kinderen die zich hiervoor opgeven worden verdeeld in twee groepen. Groep A: 1 t/m 5 jaar van 10.15 tot 10.45 uur
en groep B: 6 t/m 12 jaar van 11.15 tot 11.45 uur.
Om te voorkomen dat onze dieren van de eieren gaan snoepen worden er plastic eieren verstopt. De kinderen mogen ze na afloop bij de vrijwilligers inleveren en krijgen dan een leuke paasattentie. Ieder kind gaat met iets lekkers naar huis. En voor diegene die een gouden of zilveren ei vindt is bovendien een leuke prijs beschikbaar. Per groep kunnen er max. 50 kinderen meedoen. Dus snel opgeven want vol=vol.
Opgeven voor deze paasspeurtocht kan bij Marjolein Verhaaff, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schapenvacht vilten (demonstratie en workshop)


Op zaterdag 26 maart en zondag 3 april wordt een demonstratie schapenvacht vilten gegeven door Ellie Schalk van Schapenvachtvilten Bij Ellies en Petra Wevers van KrachtigBuiten.
Bezoekers en andere geïnteresseerden kunnen zich dan ook opgeven voor een workshop voor volwassenen en/of kinderen. Deze wordt buiten georganiseerd op het voorplein van de kinderboerderij op zondag 24 april. Volwassenen kunnen dan een schapenvachtje maken voor op een poefje en de kinderen gaan dan een kei vilten. Graag vooraf aanmelden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het inschrijfformulier dat tijdens de expositie verkrijgbaar is.
Voor meer informatie kunt u bellen met MEC-vrijwilligster Petra Wevers (06-40971432).

Bijenhotel bouwen


Op vrijdag 25 maart gaan de kinderen van de groepen 5 en 6 van de Regenboogschool, samen met een aantal vrijwilligers van de kinderboerderij, een nieuw bijenhotel plaatsen, bij de pas aangelegde vijver.
Het Brabants Landschap heeft een bedrag beschikbaar gesteld om dit mogelijk te maken, omdat de kinderboerderij meedoet met het project “Heel Nederland zoemt” in het kader van wilde bijen.
De kinderen moeten hiervoor gaten boren in boomstammen en helpen met opbouw en inrichten van het hotel. Verder kunnen de kinderen zelf een hotelletje maken met de meegebrachte lege conserven-soepblikjes.
In de ochtend krijgen de kinderen eerst nog wat informatie op school over de wilde bijen, waarna in de middag het echte werk kan gaan beginnen.

 

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1, 4761 NX  Zevenbergen

T | 0168-335227

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.