logo

Agenda

Lees meer: kleurplaat werelddierendag

 

Deze kleurplaat kunt u zelf vergroten en printen.

 

Werelddierendag zondag 2 oktober 2022

 

 

Lees meer: poster w d dag 2022

Kinderboerderij de Dierenploeg viert werelddierendag op zondag 2 oktober en opent expositie: Bos vol geheimen.

Het is weer feest op kinderboerderij de Dierenploeg, want op 2 oktober wordt daar werelddierendag gevierd.

Iedereen is van harte welkom van half twee tot half vijf aan de Vlimmeren 1, te Zevenbergen. Natuurlijk worden niet alleen de dieren verwend maar ook voor hun trouwe bezoekertjes is er van alles te beleven.

Op vertoon van hun strippenkaart, die de ouders voor een klein bijdrage kunnen kopen, mogen ze allerlei leuke dingen doen.

De kinderen mogen dieren traktaties maken en de dieren ook onder begeleiding van de vrijwilligers voeren. Ze kunnen, als ze dat willen, gegrimeerd worden, als hun favoriete dier en ze mogen, met begeleiding, in een boom klimmen, net als een eekhoorntje.

In de kruidentuin is een speurtocht over de bijen, want ook dat zijn belangrijke diertjes die we niet mogen vergeten.

En er is een springkussen en er zijn allerlei spelletjes om te doen.

Om half 3 en half 4 kunnen de kinderen kijken naar een poppenkastvoorstelling van Poppentheater Jometteke. Ook mag groot en klein een ritje met de huifkar maken. De kinderen worden ze getrakteerd op poffertjes en limonade.

Na afloop mogen ze een mooie kleurplaat mee naar huis nemen, waarmee ze een leuke prijs kunnen winnen. (inleveren op de kinderboerderij t/m 15 oktober).

Op de bovenverdieping staat de tentoonstelling: BOS VOL GEHEIMEN.

De tentoonstelling begint met een verhaal over een oude boswachter die ziek is. Hij vraagt de kinderen om te kijken hoe het met het bos gaat en vooral om goed voor het bos te zorgen. In het bos is er veel te zien en te leren. Bezoekertjes komen het bos binnen via een deur in een stokoude boom. Eenmaal het bos binnen valt er van alles te ontdekken!

Wandelend onder het bladerdek speuren de kinderen naar diersporen en zoeken ze het dier dat daarbij hoort. In het groeibomenspel leren de kinderen waardoor een boom groeit én kunnen ze de boom echt laten groeien! In het blad-puzzelspel komen een aantal verschillende bladeren en vruchten aan bod. Verder zijn er diverse kabouterspelletjes zoals: paddenstoel-springen, eikel-kegelen, paddenstoelen sjoelen en zijn er leerzame voeldozen. En niet te vergeten: een boom met allerlei geheimzinnige deurtjes! Wie goed oplet komt misschien zelfs wel kabouters of elfjes tegen! En natuurlijk ontmoeten ze ook dieren die in het bos wonen. Helaas komen de kinderen ook dingen tegen die niet in een bos thuishoren, zoals zwerfvuil.

Alle scholen in de gemeente Moerdijk kunnen deze leuke expositie in schoolverband bezoeken, (na aanmelding) met of de groepen 1 t/m 4.

Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0657197638.

Op woensdag en zondagmiddag is de tentoonstelling geopend voor publiek. Van half 2 tot half 5. De tentoonstelling is ook heel geschikt voor gezinnen. De toegang is gratis.

Bijenhotel bouwen


Op vrijdag 25 maart gaan de kinderen van de groepen 5 en 6 van de Regenboogschool, samen met een aantal vrijwilligers van de kinderboerderij, een nieuw bijenhotel plaatsen, bij de pas aangelegde vijver.
Het Brabants Landschap heeft een bedrag beschikbaar gesteld om dit mogelijk te maken, omdat de kinderboerderij meedoet met het project “Heel Nederland zoemt” in het kader van wilde bijen.
De kinderen moeten hiervoor gaten boren in boomstammen en helpen met opbouw en inrichten van het hotel. Verder kunnen de kinderen zelf een hotelletje maken met de meegebrachte lege conserven-soepblikjes.
In de ochtend krijgen de kinderen eerst nog wat informatie op school over de wilde bijen, waarna in de middag het echte werk kan gaan beginnen.

 

Paaseieren zoeken


Op 16 april kunnen de kinderen tussen 1 en 12 jaar zich opgeven om paaseieren te zoeken. De kinderen die zich hiervoor opgeven worden verdeeld in twee groepen. Groep A: 1 t/m 5 jaar van 10.15 tot 10.45 uur
en groep B: 6 t/m 12 jaar van 11.15 tot 11.45 uur.
Om te voorkomen dat onze dieren van de eieren gaan snoepen worden er plastic eieren verstopt. De kinderen mogen ze na afloop bij de vrijwilligers inleveren en krijgen dan een leuke paasattentie. Ieder kind gaat met iets lekkers naar huis. En voor diegene die een gouden of zilveren ei vindt is bovendien een leuke prijs beschikbaar. Per groep kunnen er max. 50 kinderen meedoen. Dus snel opgeven want vol=vol.
Opgeven voor deze paasspeurtocht kan bij Marjolein Verhaaff, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schapenvacht vilten (demonstratie en workshop)


Op zaterdag 26 maart en zondag 3 april wordt een demonstratie schapenvacht vilten gegeven door Ellie Schalk van Schapenvachtvilten Bij Ellies en Petra Wevers van KrachtigBuiten.
Bezoekers en andere geïnteresseerden kunnen zich dan ook opgeven voor een workshop voor volwassenen en/of kinderen. Deze wordt buiten georganiseerd op het voorplein van de kinderboerderij op zondag 24 april. Volwassenen kunnen dan een schapenvachtje maken voor op een poefje en de kinderen gaan dan een kei vilten. Graag vooraf aanmelden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het inschrijfformulier dat tijdens de expositie verkrijgbaar is.
Voor meer informatie kunt u bellen met MEC-vrijwilligster Petra Wevers (06-40971432).

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1, 4761 NX  Zevenbergen

T | 0168-335227

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.