logo

Lees meer: kippen, kalkoen, cavia, konijn

 Kippen

Wij kippen hebben het heel gezellig. Wij zijn allemaal verschillend: Wyandottes, Barnevelder, Zijdehoen etc. Een haan is er niet, want die maakt de buurt dan elke morgen vroeg wakker.  

 

 

 

 

 

Lees meer: kippen, kalkoen, cavia, konijnCavia

Ik ben een cavia en zit met mijn vriendjes, de andere cavia`s en de konijnen, in een grote ruimte waar ik los mag lopen. Je mag me altijd aaien maar niet optillen; dan kan ik lelijk vallen!  Heel oud word ik helaas niet; ik word maar 6 jaar!

 

 

 

Lees meer: kippen, kalkoen, cavia, konijnKalkoen

Ik ben een kalkoen en ik heet Poulie  De gasten vinden mij niet altijd mooi, maar wel heel lief en ik laat me gemakkelijk aaien.

  

 

Lees meer: kippen, kalkoen, cavia, konijnPekingeenden

Wij zijn 3 broertjes loopeend, ook wel witte parkeend of soepeend genoemd.
Wij stammen af van de wilde eend maar zijn veel groter en altijd wit van kleur.

 

  

 

Lees meer: kippen, kalkoen, cavia, konijn

 Konijnen

Ik ben een konijn en zit met de cavia`s en de andere konijnen  in het grote losloophok. Ik ben familie van de haas, maar kan niet zo snel lopen.
Ik word wél iets ouder dan de cavia. Ik kan wel 8 tot 10 jaar oud worden.

 

 

 

 

 

 

Cheyenne

Lees meer: Cheyenne

Ik ben CHEYENNE een SHETLAND PONY, ik ben hier samen met mijn vriendje JOPIE, de ezel ,op de kinderboerderij komen wonen. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik word elke week heerlijk geborsteld door meisjes die speciaal voor mij naar de kinderboerderij komen.Ook maken zij wel eens een wandelingetje met mij.

Lees meer: Cheyenne

Jopie

Lees meer: Jopie 

Ik ben JOPIE de ezel, ik ben samen met mijn vriendinnetje Cheyenne op de kinderboerderij komen wonen. Wij zijn onafscheidelijk, ik wil nooit alleen in de wei staan, als het wel eens gebeurt dan ga ik heel hard balken.`s avonds staan we ook samen op stal in de boerderij.FREDDIE staat dan naast ons in de andere stal.

Lees meer: Jopie

Geiten

Lees meer: Geitjes 

Wij zijn de GEITEN van de kinderboerderij. Je mag bij ons in de wei en als je rustig loopt kun je ons aaien. Neem geen eten mee want wij geiten zijn gulzig en proberen dat eten af te pakken en dan gaan we met onze voorpoten tegen je aan staan of knabbelen aan je kleren. Natuurlijk geldt dit voor alle dieren op de kinderboerderij. Dus NIET VOEREN! Wij krijgen 's morgens allemaal brokjes en hooi van onze verzorgsters.

Lees meer: Geitjes

Schapen

Lees meer: Schapen 

Hallo, wij zijn de SCHAPEN van de kinderboerderij. Als je naar ons komt kijken, zul je zien dat we niet allemaal hetzelfde zijn. We hebben een hele dikke wollen vacht, dat is in de winter lekker warm. In de zomer is die wol te warm, dan worden we geschoren of geknipt.

Lees meer: Schapen

Degoes

Lees meer: Degoes 

Wij zijn 3 Degoe vrouwtjes en wonen sinds kort op de kinderboerderij. Wij zitten in een mooie kooi waar we genoeg ruimte hebben.In de kooi kunnen wij spelen,maar ons ook verstoppen.Wij zijn nieuwsgierig en hebben het overdag druk met het klauteren in onze kooi.Kom gauw maar eens naar ons kijken op de kinderboerderij.

Lees meer: Degoes

Gerbils

Lees meer: Gerbils

Een Gerbil ( een andere naam is woestijnrat, springmuis of renmuis ) is een knaagdiertje hier ver vandaan, nl. uit de woestijnen van Mongolie en Afrika. Een Gerbil is een dag-en nachtdiertje ( anders dan een hamster die overdag slaapt). Een Gerbil is meestal actief met gangen graven en daarom zie je ze niet altijd. Ze worden gemiddeld zo`n 5 jaar oud.                                                   

 

 

 

 

Lees meer: Gerbils

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1, 4761 NX  Zevenbergen

T | 0168-335227

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.