logo

Nationale Klimaatweek: 31 oktober-6 november 2022

Deze week staat in het teken van het klimaat. Ook in de gemeente Moerdijk wordt hier aandacht voor gevraagd. 

Op FB site van de Gemeente kunt u het volgende lezen: "Heb jij al een ingepakt huisje bij jou in de buurt gezien? Energiek Moerdijk plaatst deze huisjes omdat het volgende week de Nationale Klimaatweek is. Je huis isoleren bespaart energie. Maar er zijn ook allerlei tips die niks kosten, maar wel geld opleveren. Die tips delen we volgende week, tijdens deze Nationale Klimaatweek." 

Ook op de kinderboerderij is inmiddels een huisje ingepakt. 

 

Lees meer: Klimaatweek

De Dierenploeg dankt alle stemmers.

 

Bedankt voor jullie deelname aan Rabo ClubSupport! Dit is weer een geweldig resultaat.

Naam: Stg. Kinderboerderij Zevenbergen
Bestedingsdoel: Aanschaf van dieren en onderhoud terrein
Bedrag: € 926,76

 

Dierendag op de kinderboerderij

Zondag 2 oktober was het weer leuk, gezellig en druk op de kinderboerderij. De kinderen genoten van de diverse spelletjes en de poffertjes. Ook voor dieren kon een traktatie gemaakt worden. Zelfs de zon deed een flinke duit in het zakje. De vrijwiiligers hadden zo veel eer van hun werk.  

Lees meer: Dierendag op de kinderboerderij 

Lees meer: Dierendag op de kinderboerderij

Lees meer: Dierendag op de kinderboerderij

Lees meer: Dierendag op de kinderboerderij

Lees meer: poster tent st bos vol geheimen

Kinderboerderij de Dierenploeg viert werelddierendag op zondag 2 oktober en opent expositie: Bos vol geheimen.

Het is weer feest op kinderboerderij de Dierenploeg, want op 2 oktober wordt daar werelddierendag gevierd.

Iedereen is van harte welkom van half twee tot half vijf aan de Vlimmeren 1, te Zevenbergen. Natuurlijk worden niet alleen de dieren verwend maar ook voor hun trouwe bezoekertjes is er van alles te beleven.

Op vertoon van hun strippenkaart, die de ouders voor een klein bijdrage kunnen kopen, mogen ze allerlei leuke dingen doen.

De kinderen mogen dieren traktaties maken en de dieren ook onder begeleiding van de vrijwilligers voeren. Ze kunnen, als ze dat willen, gegrimeerd worden, als hun favoriete dier en ze mogen, met begeleiding, in een boom klimmen, net als een eekhoorntje.

In de kruidentuin is een speurtocht over de bijen, want ook dat zijn belangrijke diertjes die we niet mogen vergeten.

En er is een springkussen en er zijn allerlei spelletjes om te doen.

Om half 3 en half 4 kunnen de kinderen kijken naar een poppenkastvoorstelling van Poppentheater Jometteke. Ook mag groot en klein een ritje met de huifkar maken. De kinderen worden ze getrakteerd op poffertjes en limonade.

Na afloop mogen ze een mooie kleurplaat mee naar huis nemen, waarmee ze een leuke prijs kunnen winnen. (inleveren op de kinderboerderij t/m 15 oktober).

Op de bovenverdieping staat de tentoonstelling: BOS VOL GEHEIMEN.

De tentoonstelling begint met een verhaal over een oude boswachter die ziek is. Hij vraagt de kinderen om te kijken hoe het met het bos gaat en vooral om goed voor het bos te zorgen. In het bos is er veel te zien en te leren. Bezoekertjes komen het bos binnen via een deur in een stokoude boom. Eenmaal het bos binnen valt er van alles te ontdekken!

Wandelend onder het bladerdek speuren de kinderen naar diersporen en zoeken ze het dier dat daarbij hoort. In het groeibomenspel leren de kinderen waardoor een boom groeit én kunnen ze de boom echt laten groeien! In het blad-puzzelspel komen een aantal verschillende bladeren en vruchten aan bod. Verder zijn er diverse kabouterspelletjes zoals: paddenstoel-springen,  eikel-kegelen, paddenstoelen sjoelen en zijn er leerzame voeldozen. En niet te vergeten: een boom met allerlei geheimzinnige deurtjes! Wie goed oplet komt misschien zelfs wel  kabouters of elfjes tegen! En natuurlijk ontmoeten ze ook dieren die in het bos wonen. Helaas komen de kinderen ook dingen tegen die niet in een bos thuishoren, zoals zwerfvuil.

Alle scholen in de gemeente Moerdijk kunnen deze leuke expositie in schoolverband bezoeken, (na aanmelding) met of de groepen 1 t/m 4.

Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0657197638.

Op woensdag en zondagmiddag is de tentoonstelling geopend voor publiek. Van half 2 tot half 5. De tentoonstelling is ook heel geschikt voor gezinnen. De toegang is gratis.

Subcategorieën

Wanneer de kinderboerderij en het educatief centrum weer publiek mogen ontvangen zal de agenda geactualiseerd worden. 

 

Nieuwe dieren

Regelmatig sterft er een dier op de kinderboerderij. Soms een schaap, dan weer een geit of een konijn maar dat is de natuur. Dieren mogen bij ons oud worden en uiteindelijk dood gaan!
Wij zorgen ook geleidelijk voor aanvulling. Begin dit jaar kwam er een chinchillavrouwtje bij en dat werd heel gezellig in de kooi want intussen hebben we 2 jonge chinchilla`s. Ook de volière werd aangevuld met mooie grote groene Catharinaparkieten. En Janneke is er bij gekomen: een prachtig bruin Toggenburger ( Zwitsers )geitje.
Verder zijn er recentelijk 2 konijnen en cavia`s bijgekomen. Dit kan een behoorlijke strijd veroorzaken maar uiteindelijk komt het goed.

 

 

 

 

 

       

 

 

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1, 4761 NX  Zevenbergen

T | 0168-335227

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.