Skip to main content

poster w d dag 2022

Werelddierendag zondag 2 oktober 2022

Poster Wereld Dierendag 2022 002

Kinderboerderij de Dierenploeg viert werelddierendag op zondag 2 oktober en opent expositie: Bos vol geheimen.

Het is weer feest op kinderboerderij de Dierenploeg, want op 2 oktober wordt daar werelddierendag gevierd.

Iedereen is van harte welkom van half twee tot half vijf aan de Vlimmeren 1, te Zevenbergen. Natuurlijk worden niet alleen de dieren verwend maar ook voor hun trouwe bezoekertjes is er van alles te beleven.

Op vertoon van hun strippenkaart, die de ouders voor een klein bijdrage kunnen kopen, mogen ze allerlei leuke dingen doen.

De kinderen mogen dieren traktaties maken en de dieren ook onder begeleiding van de vrijwilligers voeren. Ze kunnen, als ze dat willen, gegrimeerd worden, als hun favoriete dier en ze mogen, met begeleiding, in een boom klimmen, net als een eekhoorntje.

In de kruidentuin is een speurtocht over de bijen, want ook dat zijn belangrijke diertjes die we niet mogen vergeten.

En er is een springkussen en er zijn allerlei spelletjes om te doen.

Om half 3 en half 4 kunnen de kinderen kijken naar een poppenkastvoorstelling van Poppentheater Jometteke. Ook mag groot en klein een ritje met de huifkar maken. De kinderen worden ze getrakteerd op poffertjes en limonade.

Na afloop mogen ze een mooie kleurplaat mee naar huis nemen, waarmee ze een leuke prijs kunnen winnen. (inleveren op de kinderboerderij t/m 15 oktober).

Op de bovenverdieping staat de tentoonstelling: BOS VOL GEHEIMEN.

De tentoonstelling begint met een verhaal over een oude boswachter die ziek is. Hij vraagt de kinderen om te kijken hoe het met het bos gaat en vooral om goed voor het bos te zorgen. In het bos is er veel te zien en te leren. Bezoekertjes komen het bos binnen via een deur in een stokoude boom. Eenmaal het bos binnen valt er van alles te ontdekken!

Wandelend onder het bladerdek speuren de kinderen naar diersporen en zoeken ze het dier dat daarbij hoort. In het groeibomenspel leren de kinderen waardoor een boom groeit én kunnen ze de boom echt laten groeien! In het blad-puzzelspel komen een aantal verschillende bladeren en vruchten aan bod. Verder zijn er diverse kabouterspelletjes zoals: paddenstoel-springen, eikel-kegelen, paddenstoelen sjoelen en zijn er leerzame voeldozen. En niet te vergeten: een boom met allerlei geheimzinnige deurtjes! Wie goed oplet komt misschien zelfs wel kabouters of elfjes tegen! En natuurlijk ontmoeten ze ook dieren die in het bos wonen. Helaas komen de kinderen ook dingen tegen die niet in een bos thuishoren, zoals zwerfvuil.

Alle scholen in de gemeente Moerdijk kunnen deze leuke expositie in schoolverband bezoeken, (na aanmelding) met of de groepen 1 t/m 4.

Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0657197638.

Op woensdag en zondagmiddag is de tentoonstelling geopend voor publiek. Van half 2 tot half 5. De tentoonstelling is ook heel geschikt voor gezinnen. De toegang is gratis.

Contactgegevens:

Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1
4761 NX Zevenbergen

0168-335227
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook