Skip to main content

Presentatie bij de kinderboerderij

23 maart 2017

Presentatie bij de kinderboerderij

Op Woensdagavond 12 April zal er in het MEC gedeelte van de kinderboerderij, in samenwerking met het IVN ( Natuurwerkgroep Moerdijkse Polders), een video presentatie worden gehouden door de bekende Brabantse natuurfilmer Cor Speek.

Filmer Cor Speek is geen onbekende in het filmcircuit. Al jaren houdt hij zich bezig met het maken en vertonen van prachtige natuurfilms. Hij is al vanaf zijn jeugd gefascineerd door de natuur, waarbij hij zich de eerste jaren voornamelijk bezig hield met fotografie en de laatste vijftien jaar met videofilms. Zijn passie voor de natuur is te zien in de diversiteit aan materiaal. “De films die ik maak hebben vaak een educatief karakter. Ik heb gemerkt dat mensen mijn natuurfilms weten te waarderen”, aldus een gedreven Cor Speek.

Voor de pauze wordt een film vertoond van de Strabrechtse Heide. Dit is een ‘Natura 2000’ gebied (1.500 hectare) en ligt tussen de gemeentes Geldrop, Heeze en Someren. Naast het Kempische Heideschaap is dit gebied een belangrijke pleisterplaats voor trekvogels. Niet alleen de zwarte ooievaar, maar ook de zeldzame kraanvogel foerageert hier in het voor- en najaar. De film laat een mooi beeld zien van de aanwezige flora en fauna gedurende de vier seizoenen.

Na de pauze wordt een film over het natuurpark de Peel vertoont. Hier wordt de Peel getoond in de 4 seizoenen.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Het aantal plaatsen is beperkt. Vol is vol. Dus graag van te voren uw plaats reserveren via :

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactgegevens:

Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1
4761 NX Zevenbergen

0168-335227
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook