logo

Opening, vijver, bloemenweide en opslagplaats

In het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een aantal nieuwe projecten op de Kinderboerderij.
1. Met hulp van een bijdrage van de Rabobank is door onze vrijwilligers een vijver aangelegd met planten in en rondom het water. Het is een van de projecten om bewust met water (en natuur) om te gaan en te laten zien hoe belangrijk het is om water op te vangen en niet af te voeren naar het riool. De vijver is ook aantrekkelijk voor dieren en al diverse eenden, kikkers en waterinsecten hebben deze plek gevonden.

Overhandiging cheque Rabobank 002

Korstiaan Dane overhandigt namens de Rabobank de cheque en ook wethouder Jack van Dorst is namens de gemeente aanwezig.


2. Dankzij een subsidie van Brabants Landschap konden we een bloemenweide realiseren nabij onze vijver. Daarnaast werd door vrijwilligers samen met kinderen van de Regenboog een insectenhotel aan de rand van de weide gebouwd. Nu maar hopen dat deze voorzieningen veel bijen, vlinders en andere insecten aantrekken. Een mooi stukje kinderboerderij dat bijdraagt aan Nederland Zoemt.


3. Met hulp en financiële ondersteuning van de Juniorkamer is een mooie opslagruimte aan ons paardenhok vastgebouwd. Heel veel spullen hebben hier hun plek gekregen waardoor op de Kinderboerderij ruimte ontstond voor andere dingen. Door Corona kon deze pas nu officieel worden geopend.

Opening opslagplaats door JCI Martijn 002

Namens de Juniorkamer is Martijn aanwezig voor het openen van de opslagruimte.

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1, 4761 NX  Zevenbergen

T | 0168-335227

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.